Lektioner för lågstadiet

Här har vi samlat de lektioner som passar för elever i lågstadiet. Vi blandar berättande med att eleverna själva får upptäcka genom att till exempel känna på sälens mjuka päls eller hajens vassa tänder.

För att skapa dynamik under lektionen växlar vi mellan att sitta tillsammans på golvet och att röra oss i utställningarna. Vi har även lektioner utomhus där vi använder oss av miljön i Slottsskogen. Vi anpassar lektionerna efter grupp och ålder. Inför besöket har vi gärna en dialog med dig som lärare om eventuella önskemål och speciella behov. Tveka inte att fråga oss om du är osäker på vilken lektion du ska välja.

Bra att veta inför besöket

Kostnad

Lektionerna är kostnadsfria för förskolor i Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborgs Stad kostar en museilektion på 45 minuter 350 kronor och 600 kronor för lektioner på 80 minuter.

Bokningsregler

Du kan boka en lektion per klass och termin. Önskar du boka fler lektioner släpper vi återbudstider varje tisdag för veckan därpå. Du bokar dem via vår telefonbokning som har öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 10-12. Telefonnummer: 010-441 42 30. Klicka här för att komma till webbsidan om bokningar. 

Avbokningsregler

Vi tar ut en avgift på 500 kronor för lektioner som avbokas mindre än en vecka i förväg.

Mat

I anslutning till kaféet finns plats för medhavd matsäck som ni kan använda i mån av plats.

Garderob

I museets garderob finns skåp för värdesaker. Du behöver en tia för att låsa skåpet, du får tillbaka myntet när du låser upp.

Trivselregler

Gå igenom trivselreglerna med din grupp inför besök. Du finner trivselreglerna via den här länken.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:28