Lektioner för vuxenskolan/SFI

Här har vi samlat de lektioner som passar SFI. Deltagarna får under en museilektion träffa en pedagog som genom tydligt språk, anpassat efter deltagarnas språkkunskaper, visar och berättar om djur och natur på ett inkluderande sätt - allt för att besöket ska bli så givande som möjligt.

 Vårt mål är att deltagarna ska få lära sig nya svenska ord, få en rolig upplevelse samt känna trygghet i den svenska naturen. För att förstärka inlärningen och upplevelsen använder vi oss av mycket rekvisita, till exempel pälsar, som deltagarna får känna på och undersöka.

Bra att veta inför besöket

Kostnad

Lektionerna är kostnadsfria för förskolor i Göteborgs Stad. För skolor utanför Göteborgs Stad kostar en museilektion på 45 minuter 350 kronor och 600 kronor för lektioner på 80 minuter.

Bokningsregler

Du kan boka en lektion per klass och termin. Önskar du boka fler lektioner släpper vi återbudstider varje tisdag för veckan därpå. Du bokar dem via vår telefonbokning som har öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 10-12. Telefonnummer: 010-441 42 30. Klicka här för att komma till webbsidan om bokningar. 

Avbokningsregler

Vi tar ut en avgift på 500 kronor för lektioner som avbokas mindre än en vecka i förväg.

Mat

I anslutning till kaféet finns plats för medhavd matsäck som ni kan använda i mån av plats.

Garderob

I museets garderob finns skåp för värdesaker. Du behöver en tia för att låsa skåpet, du får tillbaka myntet när du låser upp.

Trivselregler

Gå igenom trivselreglerna med din grupp inför besök. Du finner trivselreglerna via den här länken.

Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:30