Filmade föredrag

Har du missat våra föredrag? Nu finns några av dem tillgängliga att se här eller på Västarvets Youtubekanal.

Valar i svenska vatten med Svante Lysén

Museets valexpert Svante Lysén ingår i ett nationellt nätverk som arbetar med valobservationer. Hör Svante berätta om valar som art, hans möten med valar och de senaste observationerna från svenska västkusten. Föredraget ingick i Göteborgs Naturhistoriska Museums höstprogram 2017.

Stormusslor i sötvatten med Ted von Proschwitz

Hör Ted von Proschwitz berätta om sötvattenslevande stormusslor - om deras biologi och hur de kan användas i bland annat miljöövervakning. Föredraget ingick i Göteborgs Naturhistoriska Museums höstprogram 2017. 

Människan, andra jordlingar och klimatet med Leif Lithander

När vi människor blir fler, blir jordens vilda växter och djur färre, med miljöproblem som oundviklig följd. Hör naturvårdsbiolog Leif Lithander berätta om huruvida vi kan vända den negativa trenden och skapa en ljusare framtid för både människor och djur. Föredraget ingick i museets höstprogram 2017. 

Följ med till Laponia med Göran Forsell

Göran Forsell, guide på Svenska Turistföreningen berättar om världsarvet Laponia och Abiskoområdet. Föredraget ingick i museets höstprogram 2017 och var ett samarrangemang med Svenska Fjällklubben.

Indonesiens marina mångfald med Johan Arnell

Indonesiens marina mångfald - ett föredrag med undervattensfotograf och sportdykare Johan Arnell från torsdagen den 27 april 2017. Föredraget ingick i museets vårprogram 2017 och var ett samarrangemang med Sällskapet för Undervattensfotografi.

Jakten på hållbar energi med Jens Engström

Jakten på hållbar energi - ett föredrag med forskare Jens Engström från torsdagen den 20 april 2017. Föredraget ingick i museets vårprogram 2017 och var ett samarrangemang med Havsnätverket Väst, Naturskyddsföreningen Göteborg.

Livet i Smaragdhavet med Kent Forsén

Livet i Smaragdhavet - ett föredrag med undervattensfotograf och sportdykare
Kent Forsén från torsdagen den 30 mars 2017. Föredraget ingick i museets vårprogram 2017 och var ett samarrangemang med Sällskapet för Undervattensfotografi.

Senast uppdaterad: 2017-12-12 16:16