Utställning: Min djuriska park

Välkommen till utställningen Min djuriska park med skulpturer av Eric Langert. Ishockeyhandskar, värmeradiatorer och skoblock är bara några av de vardagliga prylar som får nytt liv i denna fantasifulla utställning. Ur tillsynes helt vanliga föremål växer spännande, märkliga och inte minst kreativa djurgestalter fram.

En av Eric Langerts skulpturer.

Uställningstiden förlängd!

Min djuriska park invigdes den 17 december 2016 och skulle ha pågått
till och med 27 augusti 2017.

Nu förlänger vi utställningstiden med ytterligare två veckor!

En noshörning som består av en gummiduk, en isolator, trä och en brandyxa. En hattask, korsetter och nätstrumpor förvandlas till en afrikansk struts. En tre meter hög dinosaurie bestående av värmeradiatorer. Det sägs att fantasin inte har några gränser, det är något som konstnären Eric Langers utställning Min djuriska park är ett utmärkt exempel på.

- Människan lånar nästan alla sina idéer, fantasier och förebilder av naturen. Därför blir våra egna produkter inte särskilt olika naturens. Mönster, tekniska egenskaper som styvhet, vikt, raffineringsgrad och andra associationsvägar som vår egen historia ger, gör att vi i alla material lägger en laddning. Den laddningen vill jag lyfta fram, samtidigt som jag så att säga återbördar lånen från naturen, säger Eric Langert.

De kreativa djuren i Langerts menageri är också skapade med lustfylld inspiration.

- Jag tror att det är igenkännandet av vardagliga material, att de verkligen ser väldigt enkla och naturliga ut och att min lust och humor faktiskt känns i djuren gör att många har uppskattat dem genom åren.

20-årsjubileum

Min djuriska park har turnerat land och rike runt och firar 20-årsjubileum 2017. Och cirklarna sluts faktiskt på Göteborgs Naturhistoriska Museum där utställningen visades för första gången, 1997. Om framgångsreceptet berättar Eric:

- Målet är dock att skulpturerna skall innehålla följande tre saker. De skall kittla åskådarnas seende och associationer, arbetet skall vara snyggt och kärleksfullt utfört och det skall finnas en aha-upplevelse.