Spana efter vårfåglar med Rockklubben!

Välkommen du som är mellan 6-12 år och som tycker det är roligt med djur och natur.
Just nu pågår Rockklubbens vårprogram med olika aktiviteter både inne på museet och utomhus. Det är gratis att vara medlem i Rockklubben och du kan bli det direkt.

Rödhake. Foto: Anders M Nilsson.

Vad gör Rockklubben?

Rockklubben är för dig mellan 6-12 år.
Exempel på vad vi gör är: pysslar, fladdermusspanar eller gör special-
turer i museet.

Jag vill bli medlem i Rockklubben, hur gör jag?

Anmäl dig i museets reception eller
maila oss på: pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se
 

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben?
Skriv gärna ett mail till oss:
pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se

Rockklubbens program våren 2017

Rockklubben är tillbaka efter jullovet! Temat för vårens aktiviteter är fåglar.

Lördag den 14 januari kl. 11.30
Vinterfåglar inpå knuten
Vi börjar terminens tema med att spana efter fåglar ute i Slottsskogen. Med hjälp av handkikare och tubkikare tittar vi på fåglarna vid fågelbordet tillsammans med riktiga fågelskådare från Göteborgs ornitologiska förening. Kanske får vi se en ettrig liten blåmes, en maskerad nötväcka eller kanske en ovanlig stjärtmes. Häng med så får du se!

Samling: utanför museets entré. Tid: 45 minuter. Kostnadsfritt. Kläder: aktiviteten är utomhus, så klä dig varmt! Tips! Aktiviteten passar bra som förberedelse inför årets fågelräkning den 27-30/1. Läs mer på www.birdlife.se

Torsdag den 16 mars kl. 17.00
Träffa vår äggexpert
Vårens expert i Rockklubben är Tommy Blandin från museets vänförening Göteborgs Biologiska Förening. Tommy är expert på fåglar och deras ägg. Tommy kommer att berätta om fåglarnas ägg och visa vilka fantastiska former och färger ägg kan ha. Självklart vill Tommy svara på dina frågor om ägg. Maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se för att ställa din fråga, så får du svar under aktiviteten.

Tid: 45 minuter. Kostnadsfritt. Anmälan: Anmäl dig på pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast den 10/3.

Söndag den 23 april kl. 10.00-12.00 
Vårfåglar i Botaniska trädgården
Tillsammans med fågelskådare från Göteborgs ornitologiska förening promenerar vi i Botaniska trädgården och Vitsippsdalen. Vi upptäcker vilka flyttfåglar som anlänt och vilka stannfåglar vi känner igen från i vintras. Under vandringen stannar vi till på en fin plats där vi äter vår matsäck och lyssnar på vårens fåglar.

Samling: Vid entrén till Botaniska trädgården. Tid: 2 timmar. Kostnadsfritt. Kläder: Tänk på kläder efter väder och att använda bekväma och oömma skor. Matsäck: Ta med dig egen matsäck med något att äta och dricka. Tänk på att packa allt i en ryggsäck som är bekväm att bära. Anmälan: Anmäl dig på pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast den 17/4.