Museibutiken

Miljövänliga rengöringsprodukter, ett vackert vykort eller kanske ett roligt spel eller pussel? Titta gärna in i museibutiken. Hos oss hittar du ett brett sortiment som anknyter till djur och natur. Kolla in utvalda produkter och aktuella erbjudanden här. Välkomna.

  • Öppettider

    Tisdag - Söndag
    kl.11.00 - 17.00
    Måndagar stängt

Sortiment

Titta på ett urval av produkter från museibutiken

Hitta hit

Göteborgs Naturhistoriska Museum
Slottsskogen Östra, Museivägen 10
413 11 Göteborg

Kontakt butiken

Fanny Steen, 010-441 44 02, fanny.steen@vgregion.se

(Produktfrågor m.m.)

Malin Ställvik, 010-441 44 07, malin.stallvik@vgregion.se

(Inköp)

Kvällsöppet med flera fina erbjudanden

Du har väl inte missat att vi har kvällsöppet till kl.20.00 på torsdagar? Varje torsdag har vi dessutom flera bra erbjudanden. I sommar gäller följande erbjudanden på torsdagar kl.17.00-20.00.

- 20% på utvalda sommarprodukter
Alla affischer från Grunne Produktion. Leksaker i återvunnet material från Green Toys. Tvålar och doftljus från Sköna Ting.

- Tag 3 vykort betala för 2
Passa på att skicka en sommarhälsning till någon du tycker om eller välj ut dina favoritmotiv, rama in och gör sommarfint i sommarhuset eller hemma. 

- Sommarlakrits eller kylväska när du handlar för 500 kr
Du får en burk (150 g) med ljuvlig sommarlakrits i smaken "Summer" eller "Love" från Lakrids by Johan Bülow (värde 79 kr) eller en praktisk kylväska i återvunnet material (värde 69 kr).

Vårt sortiment

Letar du efter roliga och användbara presenter? Vi har pedagogiska leksaker, fina vykort och affischer, spännande böcker, kluriga spel och utmaningar för miniforskaren. Du hittar flera unika produkter hos oss. Vi skyltar ofta om så du kan hitta något nytt och säsongsanpassat.

Vi slår gärna in din present medan du fikar eller tar en tur i museet. Du behöver inte betala inträde för att titta in i butiken. Museibutiken drivs av museet och det du handlar för går direkt till museets verksamhet.

Produkter som gör skillnad för miljön och människor

Vi vill gärna att produkterna vi säljer ska ha producerats med hänsyn till natur och människa. Därför arbetar vi för att hitta levarantörer som har tänkt på detta och till exempel stödjer olika projekt som ger tillbaka något till världen. Ett exempel på en sådan levarantör är Yggdrasil som samarbetar med The Nature Consrvancy och planterar ett nytt träd för varje såld produkt. Läs mer om Yggdrasils miljöarbete 

Ett annat bra exempel är vår levarantör Nature Planet som stödjer Plan internationals globala kampanj Because I´m a Girl som syftar till att uppmärksamma diskrimineringen av flickor runt om i världen. Varje gång ett mjukisdjur i serien säljs stödjs ett projekt som har som mål att avskaffa kamalari practices, utnyttjandet av flickor som slavar i fattiga delar av västra Nepal. Vill du veta mer? Läs mer om projektet Because I'm a Girl 

Presentkort

Vill du köpa en present till någon men kan inte riktigt välja? Nu kan du köpa presentkort i museibutiken.