Museibutiken

Miljövänliga rengöringsprodukter, ett vackert vykort eller kanske ett roligt spel eller pussel? Titta gärna in i museibutiken. Hos oss hittar du ett brett sortiment som anknyter till djur och natur. Kolla in utvalda produkter och aktuella erbjudanden här. Välkomna.

 • Öppettider

  Tisdag - Söndag
  kl. 11.00 - 17.00
  Torsdag
  kl. 11.00 - 20.00
  Måndagar stängt

Sortiment

Titta på ett urval av produkter från museibutiken

Hitta hit

Göteborgs Naturhistoriska Museum
Slottsskogen Östra, Museivägen 10
413 11 Göteborg

Kontakt butiken

Fanny Steen, 010-441 44 02, fanny.steen@vgregion.se

(Produktfrågor m.m.)

Malin Ställvik, 076-119 91 72, malin.stallvik@vgregion.se

(Inköp)

Aktuella erbjudanden:

På torsdag den 21 september kl.17.00-20.00 har museibutiken följande erbjudanden:

50 % på Plan Toys och EverEarth
I samband med kvällens ståuppföreläsning om klimat och konsumtion vill vi tipsa om några produkter som tillverkats utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Just med tanke på kommande generationer och vår planets framtid. (Max 2 erbjudanden/kund).

50 % på alla smycken från Yggdrasil
Ge bort något vackert till dig själv eller någon du tycker om. För varje smycke du köper planteras ett träd. Fint för dig eller någon annan och bra för världen. 

20 % på väskor från Oscar Borgström
Väskor i kraftig och mycket slitstark canvas. Impregnerad/vaxad för att tåla vind, regn och sol. De är hantverksmässigt tillverkade för att tillvarata materialets ursprungliga ärr och karaktär. Varje väska är unik och blir bara vackrare ju mer du använder den. 

Tag med din egen tygkasse och få 20 % på allt handlar
Säg till personalen i butiken hur du ska källsortera förpackningsmaterialet och/eller din leksak. Svarar du rätt får du ytterligare 10 % på ditt köp. (Kan inte kombineras med övriga erbjudanden).

Vårt sortiment

Letar du efter roliga och användbara presenter? Vi har pedagogiska leksaker, fina vykort och affischer, spännande böcker, kluriga spel och utmaningar för miniforskaren. Du hittar flera unika produkter hos oss. Vi skyltar ofta om så du kan hitta något nytt och säsongsanpassat.

Vi slår gärna in din present medan du fikar eller tar en tur i museet. Du behöver inte betala inträde för att titta in i butiken. Museibutiken drivs av museet och det du handlar för går direkt till museets verksamhet.

Produkter som gör skillnad för miljön och människor

Vi vill gärna att produkterna vi säljer ska ha producerats med hänsyn till natur och människa. Därför arbetar vi för att hitta levarantörer som har tänkt på detta och till exempel stödjer olika projekt som ger tillbaka något till världen. Ett exempel på en sådan levarantör är Yggdrasil som samarbetar med The Nature Consrvancy och planterar ett nytt träd för varje såld produkt. Läs mer om Yggdrasils miljöarbete 

Ett annat bra exempel är vår levarantör Nature Planet som stödjer Plan internationals globala kampanj Because I´m a Girl som syftar till att uppmärksamma diskrimineringen av flickor runt om i världen. Varje gång ett mjukisdjur i serien säljs stödjs ett projekt som har som mål att avskaffa kamalari practices, utnyttjandet av flickor som slavar i fattiga delar av västra Nepal. Vill du veta mer? Läs mer om projektet Because I'm a Girl 

Presentkort

Vill du köpa en present till någon men kan inte riktigt välja? Nu kan du köpa presentkort i museibutiken.