Inför skolbesöket

Välkommen till museet med din skolklass eller barngrupp. Här ger vi praktiska tips på hur ni kan förbereda ert besök.

Boka en museilektion

Bokning av lektioner för höstterminen 2017 öppnar den 21 augusti kl. 14.00.
Första veckan tar vi endast emot bokningsförfrågningar via e-post. Invänta bokningsbekräftelse.


E-post: pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se


Telefonbokningen öppnar den 29 augusti kl.10.00.

Ring oss på:  010-4414230.

Förbered skolbesöket

Härifrån når du såväl studiematerial som trivselregler. Du får även svar på hur du både bokar och avbokar en lektion samt hur du tar dig runt i museet på egen hand med klassen.
Praktisk info inför skolbesöket 

Bokad lektion

Har ni bokat lektion kommer en museipedagog och möter upp er vid receptionen strax innan. Observera att museet öppnar först kl.11.00. Ska ni ha en lektion innan museet har öppnat möter vi er vi vid huvudentrén ca 10 min innan.

På egen hand med klassen

Anmäl klassen i receptionen. Ni får skriva in er i en besökspärm, hur många ni är, vilken skola ni kommer ifrån och vilken lärare som ansvarar för klassen. Tänk på att titta igenom våra trivselregler för ett trevligare besök för alla.

Matsäcksrum

Har ni med er mellanmål, lunch eller fika kan ni äta den museets matsäcksrum. Eftersom vi har ett begränsat antal platser (ca 50) är det först till kvarn som gäller.

Tillgänglighet

Museet kan vara en ovan miljö för förstagångsbesökaren. I förberedelsehäftet hittar ni information om våra lokaler som underlättar ett besök. Ladda hem förberedelsehäftet (Kommer snart) 

Trivsel

Vi på Göteborgs Naturhistoriska Museum vill att museet ska vara en plats för upptäckarglädje och livslångt lärande. För att besöket ska bli trevligt för alla vill vi att ni följer våra trivselregler. Ladda hem och läs igenom våra trivselregler (Pdf-dokument 34,2 kb, öppnas i nytt fönster)

Studiematerial

Här på vår hemsida finns studiematerial att hämta för olika lektionsteman. Studiematerialet är fritt att ladda hem och använda. Innehållet vänder sig till olika åldrar och kan med fördel användas som förberedelse eller uppföljning till våra museilektioner. Men det går naturligtvis även utmärkt att ta del av det även om ni inte besökt oss på museet. Till Studiematerial

Avbokning av lektion

Skulle ni behöva avboka en lektion görs det senast en vecka innan. Avboka genom att ringa eller lämna meddelande på telefonsvararen: 010 - 441 42 30. Ej avbokad lektion debiteras med 500 kr. Avgiften för ej avbokad lektion faktureras.