Kalendarium 2016

Här samlar vi alla programpunkter, föreläsningar och evenemang. I vår kalender hittar du aktiviteter vi är med och arrangerar både utanför och på museet.

Kalender för 2016

Vi fyller regelbundet på med föreläsningar och evenemang. Håll utkik för tillägg och ändringar i programmet.

November

Torsdag 3 november kl. 18.00-21.00
Halloween på Naturhistoriska
Välkommen till ett nedsläckt museum! I ficklampans sken visar våra kryptozoologer sina upptäckter. Följ med på en guidad tur bland krakar, varulvar och många andra mystiska djur kl.18.30 och 19.30. Från 7 år. Biljettsläpp 6/10. (Vi rekommenderar förköp för att garanterat få plats på någon av visningarna. Du kan även upptäcka museet på egen hand med din ficklampa från kl.18.00-21.00.

Söndag 6 november kl. 14.00-15.00
Bildföredrag: Meteoritkratrar i fokus 
Erik Sturkell, professor i geofysik vid Göteborgs Universitet berättar om bland annat Lockne och Målingen - världsunika dubbelkrater i Sverige. Samarrangemang med Göteborgs Geologiska Förening.

Torsdag 10 november kl. 16.00-19.00
Slöjdcafé
Gillar du att sy, sticka och skapa med händerna? Kom och prova på hantverk tillsammans med andra. Du får gärna ta med eget handarbete, om du vill. Vi fikar, tränar svenska och umgås. Ingen föranmälan. Även 8/9, 29/9, 20/10 och 1/12.

Torsdag 10 november kl. 18.00-19.00
Bildföredrag: En Sverigevandring från Huk till Rös
År 2015 genomförde Mats Jacobsson en fyra månaders vandring från Smyge- huk i söder till Treriksröset i norr. Hör om vandringen genom tre årstider ochhur det är att leva i naturen. Samarrangemang med Svenska Fjällklubben.

Torsdag 17 november kl. 18.30-19.30
Bildföredrag: Insekter och insektsamlare på Runmarö
Entomologen och författaren Fredrik Sjöberg berättar om vad en insektsamlare kan finna på ett begränsat område. Fredrik Sjöberg är kanske mest känd för trilogin Flugfällan, Flyktkonsten och Russinkungen – berättelser om flugor, forskare och kulturpersonligheter. Han kommer även bjuda på högläsning av valda stycken ur sina böcker. Arrangeras av Göteborgs Biologiska Förening och Västsvenska EntomologKlubben. 

Lördag 26 november kl. 13.00-16.00 
Obs! INSTÄLLD - Dinoverkstad för hela familjen - Obs! INSTÄLLD
Dinosaurier är en fantastisk djurgrupp. Använd både hjärna och händer i kreativa aktiviteter och lär dig mer om dinosaurier. Samling kl. 13.00 vid dino-saurieskelettet. Verkstaden startar kl. 13.30, drop-in. Materialkostnad 30 kr. 

Söndag 27 november kl. 14.00-14.30
Guidad visning: Museet runt på 30 minuter
Följ med jorden runt och upptäck djur från hela världen! Museivisning som passar alla åldrar. Ingen avgift utöver museientré. Ingen förbokning - först till kvarn. 

December

1-4 december
Jul på Naturhistoriska
Vi återupptar traditionen där slöjdare visar och säljer naturinspirerat hantverk. Under de fyra dagarna kan du prova naturslöjd, tillverka något att pynta med eller ge bort! Du kan lära dig om småkrypen i granen och hur djuren har det på vintern. Missa inte heller att hälsa på tomten inne i Malmska valens gap och hör historien om världens enda monterade blåval. Samarrangemang med Göteborgs Biologiska Förening.
Läs mer och se hela programmet för Jul på Naturhistoriska

Torsdag 8 december kl. 17.00-20.00
Decemberkväll på museet
Ikväll gör vi det extra mysigt i museet med glögg, julinspirerat i kaféet och massor av julklappstips för alla åldrar i museibutiken. Kl. 18.00 Hagakyrkans barnkör sjunger om jul, ljus och vänskap under ledning av Johanna Thür. 

Lördag 10 december kl. 12.00-15.00
Julpyssla miljövänligt med Naturskyddsföreningen
Pyssla ihop en julig gran, en ängel, julkort eller juliga kottar av natur- och returmaterial såsom löv, kottar, rönnbär, vass, pinnar och tidningspapper. Det finns även möjlighet att måla sin önskelista. Dessutom: få miljövänliga julklappstips! Öppen aktivitet för besökare. Ingen pysselavgift. Entré för vuxna 40 kr eller årskort, barn och ungdomar under 25 år, fri entré. 

Torsdag 15 december kl. 17.00-20.00
Decemberkväll på museet
Ikväll gör vi det extra mysigt i museet med glögg, julinspirerat i kaféet och massor av julklappstips för alla åldrar i museibutiken.

Söndag 18 december kl. 14.00-14.30
Guidad visning: Museet runt på 30 minuter
Följ med jorden runt och upptäck djur från hela världen! Museivisning som passar alla åldrar. Ingen avgift utöver museientré. Ingen förbokning - först till kvarn.

Torsdag 22 december kl. 17.00-20.00
Decemberkväll på museet
Ikväll gör vi det extra mysigt i museet med glögg, julinspirerat i kaféet och massor av julklappstips för alla åldrar i museibutiken.

Januari

Tisdag 3 januari och onsdag 4 januari  kl. 14.00 och 15.30
Snöyra - en jullovsföreställning
Välkomna till ett vintrigt äventyr med sång, musik och tecken som stöd.Kom och träffa djur i vinterskrud, hälsa på den vackra vinterfen, skoja med nissarna och sjung gärna med! Kerstin Axelsson och Margaretha Evmark tillsammans med pianisten Dan Evmark guidar dig fram genom en gnistrande familjeföreställning i vårt gamla fina bibliotek högst upp i museet.
Biljetter 70 kr per person. Biljettsläpp 8 december. Museientré för vuxna tillkommer.

Senast uppdaterad 2016-09-05