Evolution för mellanstadiet

Alla är vi olika av en anledning. På ett lättsamt och humoristiskt sätt förklarar vi hur evolutionen fungerar. Eleverna får till exempel lära sig varför elefanten har så stora öron och varför blåvalens näsa sitter uppe på huvudet.

Foto: Svante Lysén

Boka en museilektion

Bokningen av höstens lektioner öppnar den 22 augusti. Hela första veckan tar vi bara emot bokningsförfrågningar via e-post. Invänta bokningsbekräftelse.

Epost: 
pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se


Telefonbokningen öppnar tisdag den 30 augusti kl.10.00.

Förbered skolbesöket

Härifrån når du såväl studiematerial som trivselregler. Du får även svar på hur du både bokar och avbokar en lektion samt hur du tar dig runt i museet på egen hand med klassen.
Praktisk info inför skolbesöket 

Om lektionen

Göteborgs Naturhistoriska Museum - den biologiska mångfaldens hus, är en perfekt miljö för att studera evolution. Under lektionen tar vi upp evolutionsteorins grunder på ett konkret och lättfattligt sätt. Med hjälp av exempel förklarar vi nyckelbegrepp som anpassning, naturligt urval och evolution. Här kan du jämföra din egen hand med ett äkta blåvalsskelett och se giraffen sida vid sida med sin närmaste släkting okapin.

Praktisk info

Lektionslängd: 40 minuter.
Gruppstorlek: max 30 elever per grupp.
Lektionen passar: mellanstadiet. Vi anpassar lektionen efter grupp och ålder.
För äldre elever rekommenderar vi lektionen Evolutionens mekanismer.

Här träffas vi: museet öppnar för allmänheten kl.11.00. Har du har bokat en lektion innan kl.11.00 så kommer vi att möta upp er utanför entrén. Övriga tider får ni gärna vänta i receptionen inne på museet.