Höstaktiviteter med Rockklubben

Välkommen du som är mellan 6-12 år och som tycker det är roligt med djur och natur. Här hittar du Rockklubbens höstprogram.

Vad gör Rockklubben?

Rockklubben är för dig mellan 6-12 år.
Exempel på vad vi gör är: pysslar, fladdermusspanar eller gör special-
turer i museet.

Jag vill bli medlem i Rockklubben, hur gör jag?

Anmäl dig i museets reception eller
maila oss på: pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se.
 

Kontakt Rockklubben

Har du frågor om Rockklubben?
Skriv gärna ett mail till oss:
pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se

Nytt hösttema för Rockklubbens aktiviteter

Rockklubben är tillbaka efter sommarlovet med ett nytt spännande höstprogram. Temat för höstens aktiviteter är ormar.

Rockklubbens höstprogram

Tisdagen den 27 september kl. 16
Träffa vår ormexpert
Vi börjar höstens ormtema med att ni i Rockklubben får träffa museets ormexpert, Göran Nilson. Göran har jobbat med ormar i över 50 år och är en av landets bästa ormexperter. Han kommer att berätta så mycket han hinner på 45 minuter om ormar och självklart vill han svara på dina frågor! Har du någon fråga till Göran? Maila till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se så kommer han att besvara frågan under aktiviteten. Göran kommer även att ha med sig en levande orm som du får träffa. Tid: 45 minuter Pris: Kostnadsfritt Anmälan: Maila ditt namn till pedagoger.naturhistoriska@vgregion.se senast den 20 september.

Torsdagen den 20 oktober drop in kl. 16-18 
Lös den hemliga koden
Kom till museet och var med på en spännande aktivitet där du får använda nya och gamla kunskaper om ormar och andra djur som har ordet orm i sig, t.ex. ormvråk. Med dessa kunskaper kommer du att kunna lösa den hemliga koden som ger dig ditt ormkännardiplom. Aktiviteten börjar på plan 3 vid späckhuggaren där du får allt material du behöver. Du kan lösa uppdraget själv eller tillsammans med en kompis. Du kan starta när du vill mellan kl. 16 och 18. Tid: 45 minuter Pris: Kostnadsfritt Tips! På torsdagar har museet öppet till kl. 20.

Söndagen den 20 november drop in kl. 12-15
Tova din egen orm
Vi avslutar höstterminen och ormtemat med att du får göra din egen orm. Ormen gör vi av ull som vi kommer att våttova. Vet du inte vad våttova är? Det gör ingenting, det får du lära dig när du kommer till oss. Ormen kan du sedan använda på många olika sätt, t.ex. som armband eller prydnad på din väska. Denna aktivitet är en drop in aktivitet, kom när det passar dig mellan kl. 12 och 15. Tid: 45 minuter Pris: Kostnadsfritt