Malmska valen Kök & Kafé

Vi satsar på gott, genuint och vällagat. Vi bakar det mesta själva och tillagar maten från grunden. Råvarorna får gärna vara närproducerade och ekologiska så långt det går.

Malmska valen - Kök & Kafé Vi serverar både fika och lunch i museets kafé.
  • Öppettider

    Tisdag - Söndag
    kl.11.00 - 17.00
    Torsdag kl. 11.00-20.00
    Måndagar stängt

Lunch

Serveras tisdag - fredag
kl.11.00 - 14.30
(Med reservation för slutsålt) 

Kontakt

Telefon: 010 - 441 44 03

Hitta hit

Göteborgs Naturhistoriska Museum
Slotsskogen Östra, Museivägen 10
413 11 Göteborg

Malmska valen och kafémysteriet

Göteborgs Postens läsare om minnena av att ha fikat i Malmska valen.
Till GP:s blogg Göteborg nu & då 

Museiintendent Torkel Hagström om kafémyten
Till GP:s intervju med Torkel Hagström

Sommarlunch

Under sommaren, vecka 28-35 serverar vi en pastasallad och potatissallad med möjlighet att välja rostbiff, kyckling, räkor, kallrökt lax eller fetaoströra till. Vi kan även erbjuda pajer. Lördagar och söndagar serverar vi sallader eller soppa till lunch. 

Vi serverar lunch tisdag - fredag kl.11.00 - 14.30, med reservation för slutsålt. I lunchen för 89 kr ingår vatten/saft och kaffe/te. Stående alternativ hos oss är korv med bröd samt pannkakor med sylt och grädde. Pannkakorna finns som gluten- och mjölkfria. Observera att menyn kan komma att ändras beroende på tillgången av råvaror. 

Våra råvaror

På Malmska valen Kök & Kafé bakar vi mycket av vårt fikabröd själva. Vi har även gluten- och mjölkfritt fikabröd. Lunchen vi serverar är vällagad på rejäla råvaror. Vi strävar efter att kunna erbjuda så mycket ekologiska och närproducerade råvaror som möjligt.

Kaféet drivs av museet

Ta gärna en stunds vila under museituren eller kika förbi på en fika eller lunch i Slottsskogen. Vår restaurang och kafé kan du besöka utan entrébiljett till museet. Malmska valen Kök & Kafé drivs av museet och intäkterna går till museets verksamhet.

Matsäcksrum

Har du med egen fika eller matsäck? Då får du gärna slå dig ner alldeles intill kaféet i vårt matsäcksrum. 

Är du student?

Då får du 15% i studentrabatt på vårt fikasortiment, det vill säga kaffe/te, kakor och smörgåsar mot uppvisande av giltigt studentkort (rabatten gäller ej lunch).