Låna en museilåda

Låna hem en bit av museet! Undersök en snöflinga. Gå på spårjakt eller njut av vackra fågelägg. Museilådorna är fyllda med pedagogiskt material, information, lärarhandledning och förslag på roliga experiment och övningar.

Vi har museilådor med olika teman, bland annat fåglar, vinter och ekorren.

Boka en museilåda

Museilådorna bokas endast via www.museilektioner.se.

Pris 

Under höstterminen 2016 kommer museilådorna att vara kostnadsfria
att låna. 

Avhämtning och återlämning

Lådan bokas i fasta block på 2,5 veckor. Den hämtas tisdagar och lämnas tillbaka fredagar under ordinarie öppettider.

Ni ansvarar själva för transporten till och från museet. I samband med ert bekräftelsemail kommer ni att få
exakt datum för låneperioden. 

Frågor

Vid frågor kring lådornas pedagogiska innehåll, kontakta museets pedagoger.
telefon: 010 - 441 42 30
epost: pedagoger.naturhistoriska
@vgregion.se 

(Observera att bokningen görs via www.museilektioner.se)

Om våra museilådor

Museilådorna är indelade i olika teman och lånas ut till skolor och barnverksamhet. De flesta lådorna innehåller ett häfte med information och förslag på enkla experiment och övningar, lärarhandledning och pedagogiskt material. Lådornas innehåll kan anpassas till undervisningen och passar därför alla åldrar. 

Vinterlådan
Finns det liv på vintern? Med Vinterlådan kan ni fånga snöflingor och titta på dem i lupp, bygga en fågelmatare och gå på spårjakt! Lådan innehåller bland annat ett häfte, stereolupp, snöflingefångare, avgjutningar av djurspår och bestämningsplanscher. Höjd x bredd x djup: 29 x 69 x 27 cm. Vikt: 14 kg.

Kroppenlådan
Varför blir blodet brunt när det torkar? Vad är gåshud? Varför måste man prutta? Med kroppenlådan kan vi lära känna våra fantastiska kroppar bättre. Titta hur hjärnan ser ut inuti, gör luktexperiment och lyssna på hjärtat i stetoskop. Lådan innehåller bland annat ett häfte fyllt med enkla experiment, ett kroppspussel och modeller av hjärta och hjärna. Höjd x bredd x djup: 28 x 56 x 26 cm. Vikt: 9 kg.

Ekorrlådan
Lär känna ekorren! Lär er mer om vad den äter, hur den håller balansen högt uppe i träden och vad den gör på vintern. Lådan innehåller ett skogsdiorama med en monterad ekorre och ekorrgnagda kottar, samt bilder på vad ekorren har för sig. Höjd x bredd x djup: 50 x 50 x 45 cm. Vikt: 18 kg.

Fågellådan
Lär er mer om fåglarnas värld! Hur kommer det sig att hackspetten inte får ont i huvudet av att hacka i trädstammen? Vilken fågel gillar att bo under takpannorna? Hur känns klorna på en kattuggla? Detta och mycket mer får ni svar på i fågellådan. Höjd x bredd x djup: 29 x 69 x 27 cm. Vikt: 10 kg.