Välkommen på World Fair Trade Day

Under denna dag uppmärksammar vi den internationella kampanjdagen för rättvis handel med en mängd programpunkter.

Samarrangemang:

Programmet för World Fair Trade Day är ett samarbete med Organisationen Fair Trade Återförsäljarna, Fairtrade City Göteborg, lokala fairtrade-ambassadörer och Västra Götalandsregionen. 

13 maj kl. 12:00 Göteborgs Naturhistoriska museum

Program för World Fair Trade Day

kl. 12.00-15.00 Rättvis handel-quiz för hela familjen!
Vad är skillnaden mellan en rättvis banan och en vanlig banan? Häng med Fairtrade-bananerna på en tipsrunda och testa dina kunskaper om rättvis handel. Drop in.

kl. 12.00-15.00 Fika rättvist i museikaféet!
Hela världen fikar, fikar du? Gör skillnad och var med på världens största Fairtradefika – World Fairtrade Challenge. Vi bjuder på kaffet kl. 12.00-15.00!

kl. 12.00-15.00 Provsmakning av Divine-choklad
Passa på att smaka världens schystaste och godaste choklad. The House of Fair Trade bjuder på Divine-choklad.

kl. 12.00-15.00 Västra Götalandsregionen - en Fairtrade region
Sedan december 2016 är Västra Götalandsregionen en diplomerad Fairtrade region. Vi finns på plats för att berätta om vad detta innebär och om det pågående arbetet.

kl. 12.00-12.45 Fair Trade och miljötänkande - samma sak?
Jesper Jones från The House of Fair Trade berättar utifrån flera exempel om skillnaden och samhörigheten mellan Fair Trade och eko.

kl. 13.00-13.45 Monkey Business
Kortfilm från Fair Trade Produktion om miljövänliga leksaker med eftersnack om rättvis handel och klimat tillsammans med Pernilla Stamm’ler Jaliff från Fair Trade Återförsäljarna.

kl. 14.00-14.45 Kortfilmsmaraton om rättvis handel och klimatförändringen
Hur hänger schysta arbetsvillkor och fattigdomsbekämpning ihop med klimatförändringen? Se kortfilmer från de delar av världen där klimatförändringen märks tydligt redan idag och lär dig mer om hur rättvis handel kan vara en metod för att hantera klimatfrågan.