Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Miljövänliga veckan: Förläng livet på dina kläder

Bild på nål och tråd

Lördag 28 – söndag 29 september kl. 12.00-16.00

Workshop där du ger dina kläder nytt liv

Ta med dig något du vill laga, piffa upp eller göra om. I denna miljövänliga workshop/återbruksverkstad tar vi tillvara på sakerna vi har. Vi syr, lappar och smyckar tillsammans med Naturskyddsföreningen Göteborg.

Drop in
Fri entré

Denna workshop är en del av Miljövänliga veckan som arrangeras tillsammans med Naturskyddsföreningen, Folkuniversitetet i Göteborg och Drottning Blankas Gymnasieskola.

Tema för Miljövänliga veckan 2019

Laga, återanvända, vårda och slänga mindre - hur kan vi inspirera varandra till att ta hand om våra saker, så de håller längre? År 2018-2020 är temat för Miljövänliga veckan - ta vara på det vi har. Naturskyddsföreningen har arrangerat Miljövänliga veckan sedan 1990.

Läs mer om Miljövänliga veckan på Naturskyddsföreningens webbplats.

Aktivitetens koppling till de Globala målen för hållbar utveckling

Innehållet i den här programpunkten kopplar an till de Globala målen för hållbar utveckling: Mål 12 - Hållbar konsumtion och produktion, Mål 13 - Bekämpa klimatförändringarna, Mål 14 – Hav och marina resurser samt Mål 15 – Ekosystem och biologisk mångfald.

Med de 17 målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla. De finns till för att uppnå fyra saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred och rättvisa, att lösa klimatkrisen.

För att läsa mer om de Globala målen och hur du kan vara med och bidra klicka här

Fler aktiviteter under Miljövänliga veckan 2019

Senast uppdaterad: 2019-09-10 13:24