Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Litteratur som kraft – behovet av förebilder som motiverar till handling

Bild på författaren Teresa Thurell

Föreläsning med Teresa Thurell, som debuterade våren 2018 med ungdomsromanen Stjärnsystrarnas hemlighet. Torsdag 29 augusti kl. 18.00-19.00.

Drivkraften bakom skrivandet var hennes egna miljöengagemang och hennes frustration över att många berättelser ofta handlar om en person som ska rädda hela mänskligheten och planeten. Verkligheten är en helt annan. Det är ju oftast på lokalnivå och med gemensamma krafter som vi alla har möjlighet att agera.

Glädjande nog så har det visat sig att hennes berättelse fått läsare i alla åldrar att få lust att engagera sig på olika sätt och även ge kraft till dem som redan är i gång och som emellanåt tappar gnistan.

Kom och låt dig inspireras du också! Och du – visste du att Teresa skriver om vår egna blåval?

I romanen bjuds läsaren in till ett äventyr där en skog hotas av avverkning och några äldre, härliga damer får bråttom med att dela med sig av sina hemligheter till en ung kvinna och hennes vänner för att lyckas bevara skogen och källan med det läkande vattnet.

Senast uppdaterad: 2019-06-04 10:12