Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barnaktivitet: Lär känna fjällräven

Bild på fjällrävsvalp i lya

Lördag 2 april kl. 12.00-15.00 / Läs mer >

Vad är fjällräven för ett djur? Varför ser den ut som den gör och hur lever den? Fjällräven är en nätt men tuff liten krabat som kämpar för att överleva här i Sverige. Tillsammans lär vi känna den charmiga räven som lever på högfjället, vi klipper och klistrar, målar och ritar i skaparverkstaden. Vi kikar också på montage av både fjällräv och rödräv, päls och ben för att förstå djuret.

Till vår hjälp har vi zoolog Linda Thelin från Slottsskogens djurpark och Lotta Backman, pedagog här på Göteborgs naturhistoriska museum.

Praktisk info

Aktiviteten är gratis. Ingen föranmälan*.

*Håll utkik här och i Facebookeventet om något kring eventet behöver ändras eller anpassas utifrån hur uppdaterade restriktioner. 

Samarrangemang

Aktiviteten arrangeras i samarbete med Slottsskogens djurpark, Göteborgs stad. Foto: Rasmus Törnqvist, Svenska fjällrävsprojektet. Lånad av Länsstyrelsen Norrbotten.

Senast uppdaterad: 2022-04-04 11:29