Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital vernissage: Djur & odjur

Kollage av broderier

Torsdag 4 februari kl. 18.00–18.45 / Läs mer >

Välkomna på en digital vernissage av Djur och odjur! Vernissagen live-streamas antingen här nedan eller via museets Facebook-sida. Är tekniken inte med oss är på webben kan du istället följa vernissagen på Facebook (även om du inte själv har ett Facebook-konto). Du når museets Facebook-sida här >Under vernissagen kommer ni att få träffa Sara Degerfält, hemslöjdskonsulent, och Peter Nielsen, entomolog på Göteborgs naturhistoriska museum. Vi ger er en guidad tur i utställningen och drar vinnare i vår tävling ”Med nål och tråd”. Tävlingen ligger ute på vår Facebook-sida och vår hemsida från onsdag 26/1 kl. 12.00 till onsdag 3/2 kl. 12.00. Tävlingen är nu nedtagen och vi tittar på svaren.

Mer om utställningen:

Djur & odjur kom till som ett samarbete mellan Västra Götalands hemslöjdskonsulenter och Svenska hemslöjdsföreningar. Utställningen är sedan hösten 2020 på turné men på grund av covid-19 och att museet tillfälligt ses vi nu online istället.

Ta del av ett kollektivt projekt där människor under året förenats i kreativitet! Över 600 personer har under coronavåren och -sommaren 2020 tagit upp nålen och skapat gemenskap genom ett kollektivt broderi. Varje deltagare fick en tygbit hemskickad till sig med uppmaningen att skapa på temat djur och odjur. Deltagarna, som är utspridda över hela Sverige och i olika åldrar, fördes samman på digitalt och förenades i kreativitet och broderiglädje. Bland broderierna hittar vi både verk av yrkesverksamma lika väl som av totala nybörjare.

Virus och farligheter, men också kärlek och saknad nu är deltagarnas husdjur, skadedjur, utrotade djur och fantasidjur sammanfogade. De har monterats ihop av volontärer under ledning av textilkonstnär Erik Torstensson.

Event kopplat till utställningen

Fler digitala event kopplat till utställningen Djur och odjur kommer hållas. Mer info kommer! Håll utkik på museets Facebook-sida under Evangemang eller i webbkalendariet. Här hittar du webbkalendariet >

Programverksamheten på Göteborgs naturhistoriska museum är ett samarbete med Folkuniversitetet Göteborg.


Senast uppdaterad: 2021-02-04 09:32