Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitalt föredrag: Buller i havet - hur påverkar det fisk och tumlare?

Bild på forskningsarbete ombord på båt samt en tumlare

Torsdag 18 mars kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

Många av människans aktiviteter till havs genererar undervattensbuller, ibland avsiktligt och ibland omedvetet. Eftersom ljud fortplantar sig både snabbt och långt i vatten är hörseln ofta det främsta sinnet för marina djur. Hur påverkas djuren av människans buller och hur arbetar man för att minska denna påverkan? Välkomna till ett föredrag där forskare från Totalförsvarets forskningsinstitut och Naturhistoriska riksmuseet berättar om hur bullernivåerna i havet ökar och vilka konsekvenser det har för fisk och tumlare. 

Delta digitalt

Länk till föredraget: Klicka här för att delta i föredraget >

Föredraget sänds via Webex. Ladda hem appen Cisco Webex Meetings till din dator eller telefon via länken: https://www.webex.com/downloads.html När du deltar med Cisco Webex behöver du ange namn och e-postadress, men det är inga uppgifter som sparas av oss. Länken till föredraget publiceras här och i Facebook-eventet samma dag som det äger rum.

Programverksamheten på Göteborgs naturhistoriska museum är ett samarbete med Folkuniversitetet Göteborg.

Senast uppdaterad: 2021-03-18 08:07