Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filosofisk promenad i Slottsskogen

Bild på Petra Andersson mot grön bakgrund

Lördag 29 augusti kl. 11.00-12.30 / Läs mer >

Många teorier försöker förklara människors känsla av tillhörighet i naturen. Men hur känns den känslan? Och hur känns det att inte ha den, trots att så många pratar om den? Vad händer med våra tankar när vi är ute istället för inne eller när vi promenerar istället för att sitta stilla?

En klassisk bild av filosofens tänkande, är en man som grubblar inomhus i ensamhet. Till synes ostörd av yttre intryck. Men även promenader har sin plats i filosofin. Så låt oss gå på en filosofisk promenad och tänka tillsammans! Med oss har vi Petra Andersson, forskare i Praktisk filosofi vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.

Foto: Johan Wingborg

Praktisk info

Max 30 personer. Först till kvarn. Fri entré. Samlingsplats: Petra möter upp på platån på på museets kortsida, vid vägen med elefantspåren. Övrigt: Kom ihåg - kläder efter väder!

Dela och bjud in vänner

Länk till aktiviteten som Facebookevent >>

Senast uppdaterad: 2020-09-02 11:19