Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Fjällräven - en hotad tuffing

Bild på fjällräv

Torsdag 3 februari kl. 18.00-19.30 / Läs mer >

Fjällräven är en liten charmig räv på knappt 3-4 kilo som tack vare sina egenskaper klarar av extrema miljöer utan problem. Men trots sin tuffhet är fjällräven starkt hotad i Skandinavien.

I mitten av 1800-talet började fjällrävarna minska i Skandinavien på grund av att de jagades hårt. Trots tidiga insatser för att skydda och rädda fjällrävarna så fortsatte de minska. Förändringar i tillgång på gnagare och rödrävens spridning norrut anses idag vara de främsta orsakerna till att fjällräven ännu inte har återhämtat sig. Karin Norén och Johan Wallén från Stockholms universitet och Fjällrävsprojektet kommer och berättar om fjällrävens liv, hoten och arbetet för att rädda den.

Praktisk info

Föredraget är gratis och äger rum i föreläsningssalen på museet. Vi begränsar antalet platser i föreläsningssalen så att vi kan sitta med avstånd till varandra och därmed följa rådande restriktioner med anledning av covid-19. Ingen föranmälan*.

*Håll utkik här och i Facebookeventet om något kring eventet behöver ändras eller anpassas utifrån hur uppdaterade restriktioner. 

Samarrangemang

Föredraget arrangeras i samarbete med Slottsskogens djurpark, Göteborgs stad. Foto: Petter Hällberg, Svenska fjällrävsprojektet. Lånad av Länsstyrelsen Norrbotten.

 

Senast uppdaterad: 2022-02-15 10:44