Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Urbana odlingar och akvaponik

Bild på man som matar fiskar med datum för aktiviteten, torsdag 12 mars

Torsdag 12 mars kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

Städerna breder ut sig mer och mer och haven fiskas ut. Hur kan framtidens jordbruk och djurhållning se ut? Hur kan fisk och grönt bli en självklar del av stadens strategi för integration, livsmedel och förtätning? Är det kanske så att vi redan har lösningarna framför oss?

Kombinationen fisk och grönsaker - akvaponik - höjer självförsörjningsgraden av fisk. Vi kan skapa mer än 100 000 nya gröna jobb och rädda våra hav. Niklas Wennberg, verksamhetsledare för Pond/Stadsjord berättar om anläggningen i Slakthuset Göteborg och förklarar varför samtliga VGR:s 49 kommuner bör satsa på vattenbruk.

Praktisk info

Ingen föranmälan. Lokalen (föreläsningssalen) har 108 platser. Fri entré.
Tillgänglighet: Plats för rullstol/permobil, hörslinga finns.

Dela eventet eller bjud in vänner

Här hittar du aktiviteten som Facebookevent

Aktivitetens koppling till de Globala målen

Innehållet i den här programpunkten kopplar an till de Globala målen för hållbar utveckling: Mål 11 - Hållbara städer och samhällen, Mål 12 - Hållbar konsumtion och produktion och Mål 14 - Hav och marina resurser. Med de 17 målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla. Läs mer om de Globala målen och hur du kan vara med och bidra här

Foto: Markus Andersson/Direktpress

Senast uppdaterad: 2019-12-10 09:33