Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Hönshjärna, magnetkompass och delat föräldraskap

Bild på en blåmes med datum för aktiviteten, torsdag 16 januari

Torsdag 16 januari kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

En fågel – vad är det egentligen? Så välbekant, men tittar man lite närmare ställs man snart inför existentiella frågor som - att vara fågel, hur är det? Vilka personligheter döljer sig egentligen bakom alla fjädrarna? Genom att göra en jämförelse med oss människor, det vill säga däggdjuren, och en del andra djur klarnar bilden lite kring frågan vad en fågel är. Magnus Ullman, ornitolog, författare och fotograf, belyser detta i ett föredrag med många fängslande bilder. Föredraget passar både för fågelskådare och för de som är nyfikna.

Praktisk info

Ingen föranmälan. Lokalen (föreläsningssalen) har 108 platser. Fri entré.
Tillgänglighet: Plats för rullstol/permobil, hörslinga finns.

Dela eventet och bjud in vänner

Här hittar du aktiviteten som Facebookevent

Aktivitetens koppling till de Globala målen

Innehållet i den här programpunkten kopplar an till de Globala målen för hållbar utveckling: Mål 15 – Ekosystem och biologisk mångfald. Med de 17 målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla. Läs mer om de Globala målen och hur du kan vara med och bidra här

Aktiviteten arrangeras av Göteborgs biologiska förening.

Senast uppdaterad: 2019-12-03 11:26