Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Plastic witness på Västerhavsveckan

Bild på Bethany ståendes vid vattenkant i hamn

Torsdag 8 augusti kl. 18.15-19.15

Överallt ser vi plast där den inte borde vara – både på land och i hav. Vilken skada gör egentligen plast? Och vad kan vi göra för att förbättra för djur och natur? Kom och lyssna på Bethanie Carney Almroth från Göteborgs universitet, vars forskning handlar om miljöeffekter av plaster och plastrelaterade kemikalieforskning.

En forskare och en konstnär om plast och plastanvändning - samma kväll håller konstnären Nina Romanus en workshop på samma tema. Läs mer om workshopen här >

Föredraget är en del av Västerhavsveckan: http://vasterhavsveckan.se/

Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet

Praktisk info:

Plats: Föreläsningssalen
Ingen föranmälan
Fri entré


Grafiska bilder på mål 12 14 och 15

Aktivitetens koppling till de Globala målen för hållbar utveckling

Den här aktiviteten är kopplad till mål 12 - Hållbar konsumtion och produktion, mål 14 – Hav och marina resurser och mål 15 – Ekosystem och biologisk mångfald. De 17 globala målen för hållbar utveckling antogs 2015. De finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen, att främja fred och rättvisa, att lösa klimatkrisen. Med målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla.
Senast uppdaterad: 2019-06-25 09:01