Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Göteborg kan grönare

Bild på en ekodukt med datumruta för aktiviteten, torsdag 5 mars

Torsdag 5 mars kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

Göteborgare är helt beroende av naturen i och omkring vår stad. Hur är vår relation till naturen, hur bygger vi städer för djurlivet och vilka värden ger vår omgivande natur till oss? Oskar Tagesson från Naturskyddsföreningen berättar om föreningens engagemang och påverkansarbete inom grön stadsplanering. Vilka stora miljöproblem Göteborg står inför idag och vilka situationer miljöorganisationer kommer att behöva kämpa för i framtiden.

Oskar Tagesson är arkitekt och ideellt engagerad inom stadsplaneringsfrågor samt styrelseledamot i Naturskyddsföreningen i Göteborg.

Praktisk info

Ingen föranmälan. Lokalen (föreläsningssalen) har 108 platser. Fri entré. Tillgänglighet: Plats för rullstol/permobil, hörslinga finns.

Dela eventet och bjud in vänner

Här hittar du aktiviteten som Facebookevent

Aktivitetens koppling till de Globala målen

Innehållet i den här programpunkten kopplar an till de Globala målen för hållbar utveckling: Mål 11 - Hållbara städer och samhällen och Mål 15 - Ekosystem och biologisk mångfald. Med de 17 målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla. Läs mer om de Globala målen och hur du kan vara med och bidra här

 Aktiviteten arrangeras av Stadsplaneringsgruppen, Naturskyddsföreningen Göteborg.

Senast uppdaterad: 2019-12-13 09:51