Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Varför tas inte klimatvetenskapen på allvar?

Grafisk bild med utsläpp och miljöförstöring samt människor som håller för ögon och öron

Torsdag 15 oktober kl. 18.00 / Läs mer >

Världens första globala forskarnätverk för klimatförnekelse har etablerats – med Chalmers i Göteborg som nav. Det nya forskningsprojektet, Centre for Studies of Climate Change Denialism, CEFORCED länkar ihop världens cirka 40 främsta vetenskapliga experter på området och formar en omfattande internationell samarbetsplattform.

CEFORCED arbetar med att undersöka vad det är som konstruerar och populariserar förnekande av klimatförändringar. Målet är att öka förståelsen för klimatförnekelse och dess inflytande på politiskt beslutsfattande, men också att öka medvetenheten hos allmänheten, makthanterare, forskningsinstitut och industri. Projektet har en bred, tvärvetenskaplig grund och länkar samman olika discipliner som geopolitik, miljöpsykologi, teknisk historia, miljösociologi, genusforskning, miljöhistoria, energipolitik, miljöhumanism och teknik.

Kristoffer Ekberg, historiker med inriktning mot miljöhistoria, politisk historia och sociala rörelser är en del av CEFORCED. Han kommer och berättar om projektets syfte och resultat. 

Föredraget arrangeras av Göteborgs biologiska förening.

Läs mer om projektet på Chalmers webbplats >

Fri entré


Senast uppdaterad: 2020-09-02 11:17