Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ForskarFredag: Vems livsmiljö?

Bild på en avverkad yta skog

Torsdag 23 september kl. 18.00-19.15 / Läs mer >

Människans levnadssätt – vårt sätt att breda ut oss och nyttja både landyta och hav påverkar alla de djur och växter vi samexisterar med. Andra djur får mindre och mindre plats att leva på. Förlusten av biologisk mångfald är ett minst lika stort hot som klimatförändringar, det påverkar oss alla. Men det finns också hopp! Kanske kan vi stanna upp, vända utvecklingen och hitta sätt att hjälpa djuren och naturen? 

Forskning kring ny artbildning, anpassningar, urban evolution och sätt att återställa värdefulla livsmiljöer pågår. Kennet Lundin, forskare och marinbiolog, och Peter Nielsen, entomolog, från Göteborgs naturhistoriska museum berättar om utvecklingen och vilka möjliga lösningar det finns, för att vi ska kunna samexistera på den här planeten. 

Tittade du på föredraget?

Den här aktiviteten var en del av ForskarFredag 2021. Vetenskap & Allmänhet som samordnat bland annat den här aktiviteten vill gärna veta vad du som besökare tyckte om den.
Fyll gärna i enkäten här >>

Du är helt anonym och enkäten tar ca 6 min att besvara. Vill du vara med i utlottningen av presentkort på 200 kr som du kan använda i valfri butik följer du länken i slutet av enkäten och ange din mailadress.

Senast uppdaterad: 2021-09-24 14:15