Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lärarfortbildning: Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta, 0-2 år

Bild på barn i utställningsmiljön

Torsdag 10 oktober kl. 17.30-19.30 (Observera anmälan krävs)

Välkomna till en föreläsning om små barns ljudskapande på Göteborgs naturhistoriska museum torsdag 10 oktober kl. 17.30 – 19.30.

Hur ser de minsta barnens ljudvärld ut och på vilket sätt skiljer den sig från vår vuxna? Hur skapar barn ljud och finns det vissa ljud som de tycker bättre om än andra? Hur kan du som vuxen stötta de minsta barnen i deras utforskande av ljud?

I den föreläsning som hör till utställningen får du ta del av de kunskaper och erfarenheter om små barns ljudskapande som vi fick under förstudien som vi genomförde tillsammans med barn 2013. Vi ger idéer och tips på hur man kan bemöta barns ljudskapande och ge goda förutsättningar för små barn att skapa ljud. Du får också en visning av utställningen och förslag på hur du kan jobba med ljud på liknande sätt i förskolan.

Föreläsare är Ida Lagnander, pedagog, Västarvet och tonsättare Johan Svensson. Utställningen produceras av Västarvet i samarbete med Kultur i Väst och tonsättare Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan och tidskriften Föräldrar & Barn.

Anmälan

Max 30 personer. Anmälan görs på museilektioner.se

Senast uppdaterad: 2019-09-24 13:09