Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Det kulturella djuret - om människans evolution och tänkandets utveckling

Bild på bokens omslag samt författaren

Torsdag 14 oktober kl. 18.00-19.00 / Läs mer>

För några miljoner år sedan tillverkade våra förfäder de första stenverktygen. Sedan hände märkligt lite på två och en halv miljoner år. Det är först de senaste tusentals åren som den teknologiska utvecklingen tagit ett rejält språng. Vi har skapat städer, skrivit symfonier, byggt månraketer, internet och Nya Söderstadion samtidigt som höjdpunkten på den kulturella utvecklingen i övriga djurriket fortfarande är att använda två stenar för att knäcka nötter. Vad var det som hände?

Patrik Lindenfors är forskare i biologisk och kulturell evolution vid Institutet för framtidsstudier. Han har tidigare utkommit med böckerna Samarbete: människans väg till framgång, Sekulär humanism och Gud finns nog inte.

Praktisk info

Föredraget sker i museets föreläsningssal. Ingen föranmälan. Minst en tom plats mellan sällskap. Om smittläget förvärras kan vi behöva att ställa om till digitalt igen. Håll er uppdaterade på vår webb och Facebooksida.
Senast uppdaterad: 2021-10-11 15:59