Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sant eller falskt? Testa sommarens kluriga tipspromenad

Illustration av bläckfiskar och en tipstalong

Är det sant att en del bläckfiskar har tre hjärtan och finns det en manet som kallas stektäggmanet? Gå sommarens tipspromenad hos oss eller ladda ner den och använd som underlag för frågesport hemma. Här hittar du information och nedladdningsbara filer.

För dig som vill gå tipspromenaden här på museet, finns den både inomhus och utomhus. Tipspromenaden med 9 frågor hänger uppe hela juni, juli och augusti. Vinnare dras en gång i månaden och får ett litet pris från museet butik hemskickat.

Ladda hem sommarens tipspromenad

För dig som inte har möjlighet att komma till museet under sommarlovet finns tipspromenaden att ladda hem digitalt. Kanske vill du kolla dina egna kunskaper eller skriva ut den och hänga upp den hemma för att låta familjen eller kompisarna gissa svaren.

Ladda hem sommarens tipspromenad på svenska (pdf-dokument, 3.2 mb)
Download this summer's tip walk in english (pdf-document, 10.2 mb)

Rätta dina svar

Rätta dina svar genom att ladda hem facit via någon av länkarna nedan. Vid varje svar finns en förklaring/fakta. Lycka till! 
Ladda hem facit på svenska (pdf-dokument, 123.8 kb)
Download answers in english (pdf-dokument)

Senast uppdaterad: 2020-09-01 13:19