Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tävla om en exklusiv visning

Jordklotet

När tror du årets Earth Overshoot Day infaller? Var med och gissa och vinn en unik visning med en av museets experter.

Earth Overshoot Day är den dag eller det datum varje år då mänskligheten har uttömt jordens/naturens årliga "budget" eller resurser. Resten av året upprätthåller vi ett ekologiskt underskott. För varje år har Earth Overshoot Day infallit tidigare och tidigare - se listan på år och datum nedan.

1971 - 21 december
1981 - 12 november
1991 - 11 oktober
2001 - 23 september
2017 - 2 augusti
2018 - ?

När tror du att årets Earth Overshoot Day infaller?

Gissa vilket datum Earth Overshoot Day infaller i år och var med och tävla om en unik guidad tur med en av museets specialister. Visningen är exklusiv för dig och dem du väljer att bjuda med. Ni kan vara max 8 personer. Datum och tema bestämmer du tillsammans med vår expert.

Svar går endast lämna på plats på museet. Skriv ned ditt svar tillsammans med kontaktuppgifter och lämna in i receptionen.

Hur kan vi flytta datumet?

Vill du lära dig mer om Earth Overshoot Day och hur vi kan flytta datumet i rätt riktning? (#movethedate) På länken nedan kan du även testa vilket ekologiskt fotavtryck du gör.
Läs mer här

Senast uppdaterad: 2018-07-05 15:48