Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tipspromenad på museet

Bild på ett spindelnät, en grävling, en penna och broderade frågetecken

Hur bor en vävarfågel och vad heter de svenska släktingarna till sjöhästar? Gissa svaren, tävla och lär dig något nytt i vår tipspromenad som finns i museets utställningar. Temat är evolution, sömnad och material i naturen.

Så gör du för att delta:

Starten är på bron mellan gamla och nya byggnaden. Där finns det svarstalonger, pennor och information om hur det går till. Sista frågan hänger i Valsalen. Där står även noshörning- och krokodillådan där du kan lämna  pennor och svarstalonger. Lycka till!

Temat för tipspromenaden i museet följer vår nya tillfälliga utställning Framtidsdjur som handlar om evolution, sömnad och material i naturen. Tipspromenaden pågår 8 juni-31 augusti. 

Observera att du måste förboka ditt besök till museet, det är gratis och du gör det här >

Vinster

Första veckan i juli, augusti och september drar vi några vinnare som vi kontaktar och skickar ut vinster till. Vinsterna kommer från museets butik.

Har du svarat rätt?

Är du nyfiken på att veta svaren? Kanske har du tävlat mot någon kompis eller någon i familjen? Här kan du rätta dina svar >

Senast uppdaterad: 2021-06-10 12:17