Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Fullbokad! Upptäck: Aquatoriet och ödledammen

Aquatoriet och ödledammen

Torsdag 9 september kl 17.00-18.40 / Läs mer >

Följ med på en spännande upptäcktsfärd med vatten som tema. Från museet går vi till Ödledammen i Slottsskogen där vi undersöker livet i dammen med hjälp av håvar, luppar och bestämningsdukar. Kanske hittar vi den stavlika vattenskorpionen, en trollsländnymf eller de snabba buksimmarna.

 

När vi håvat klart är det dags att se Göteborgs vatten från ovan. Tillsammans med en guide tar vi oss upp i Slottsskogens vattentorn. Där kan vi beundra utsikten och lära oss om tornets spännande historia. Varför byggdes ett så fint torn i Göteborgs fattigaste stadsdel? Aktiviteten avslutas vid vattentornet. I tornet får 10 personer plats åt gången, så gruppen delas upp för att det inte ska bli för trångt.   

 

Praktisk info

 

Samlingsplats: Göteborgs naturhistoriska museum, Museivägen 10. 

Tillgänglighet: Promenaden från museet till Ödledammen och vattentornet är ca 1 km asfalterad gångväg med brant uppförsbacke. Vattentornet nås via en trappa.  

Anmälan: FULLBOKAD. Begränsat antal deltagare, anmälan senast den 8 september. 20 platser. 

Senast uppdaterad: 2021-08-30 11:24