Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vampyrbläckfisken och tiden

Torsdag 19 oktober kl. 18.00 - 19:30

Hur kan konst, teater och biologi berika varandra? På Naturhistoriska muséet möts konst och vetenskap i en studie av den filosofiska fabeln Vampyrotheutis Infernalis av Vilém Flusser och Louis Bec. Välkommen till ett filosofiskt, biologiskt och kreativt samtal med utgångspunkt i en vampyrbläckfisk! 

Medverkande

Kennet Lundin, vetenskaplig intendent vid på Göteborgs Naturhistoriska Museum och docent vid Institutionen för marina vetenskaper vid Göteborgs universitet. Hans forskning handlar bland annat om form och släktskapsförhållanden hos marina ryggradslösa djur.

Fröydi Laszlo, bildkonstnär och förläggare på Förlaget 284, ett konstnärsdrivet förlag som specialiserat sig på konst och teoretiska publikationer.

Peter Carlstedt, bildkonstnär, akrobat, dansare och skådespelare. Under kvällen uppför han en performance/dans inspirerad av temat.

Karin Blixt, regissör, skådespelare och dramatiker som intresserar sig för samarbeten mellan olika discipliner.

Praktisk info

Plats: Muséets magiska bibliotek, vanligtvis stängt för allmännheten.
Fri entré.
Reservera gärna din plats förväg genom att maila: bokning@trixter.se

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:25