Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vetenskapsrouletten

Bild på Lisebergshjulet med grafiska symboler

Onsdag 3 april kl. 17.00-18.30

Lär dig något nytt medan du snurrar högt över stadens hustak. Ta plats i en av Lisebergshjulets gondoler och få sällskap av en forskare. I Vetenskapsrouletten vet du inte vilket ämne som väntar förrän du kliver in i gondolen och får ett unikt möte med såväl en nationell som internationell forskare. Efter varvet runt har du med all säkerhet fått kunskap om något helt nytt! Två av museets forskare deltar och berättar om sina specialämnen - nakensnäckor och fåglar/fladdermöss. 

Kennet Lundin, Docent i marinbiologi. Har bland annat forskat på diversitet och släktskap hos marina snäckor, med inriktning på nakensnäckor, långsiktiga förändringar av biodiversitet i västerhavet och evolution av basala utvecklingslinjer inom djurriket.

Magnus Gelang, Fil. Dr, Ryggradsdjur. Har bland annat bedrivit forskning kopplad till diversitet och mångfald hos fladdermöss och fåglar, släktskap och historisk spridning av olika fågelgrupper samt fladdermusdiversitet, kopplat till museets samlingar.

Praktisk info

Datum och tid: Onsdag 3 april kl. 17.00-18.30
Plats: Liseberg, ingång från korsvägen
Fri entré

En del av internationella vetenskapsfestivalen

Vetenskapsfestivalen är Sveriges största kunskapsfest – öppen för alla. Programmet med hundratals aktiviteter, spänner över fem dagar och är helt gratis! …ja du läste rätt – helt gratis. Ta del av hela Vetenskapsfestivalens program här


Senast uppdaterad: 2019-04-08 09:29