Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Bakom kulisserna

Ett museum kan verka vara enbart ett hus med saker i. Och det är det, men det pågår väldigt mycket mer bakom kulisserna. För att bedriva ett museum behövs vissa saker uppfyllas och göras och det finns ett ansvar och uppdrag i från staten. Bland annat ska ... förvaltning, forskning, folkbildning ...

Bensamlingen

Bensamlingen på Göteborgs Naturhistoriska Museum består av drygt 18 000 skelett och skelettdelar. I samlingen ingår samtliga grupper av ryggradsdjur från hela världen och i det unika benlexikonet finns ett användbart redskap för forskare från flera discipliner.

I rötkammaren på Göteborgs naturhistoriska museum

I juli 2020 observerades en allvarligt skadad Sowerbys näbbval i Öckerö hamn. Idag befinner sig näbbvalen, eller i vart fall dess skelett, i källaren på Göteborgs naturhistoriska museum där den kommer att bidra till framtida forskning. Men hur går det egentligen till när ett djur går från helt till att hamna i museets magasin? Välkommen in i rötkammaren.

Senast uppdaterad: 2023-03-15 17:32