Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Biologisk mångfald

Allt på jorden har ett syfte och allt behövs för att hela jorden ska må bra. I från de minsta organismer, till insekter och smådjur, men också hela vägen upp till de gigantiska blåvalarna i havet där alla drar sitt strå till att stacken för att den ska må bra. Om någon försvinner får det stora konsekvenser hos oss alla.

sfjaklfjasklfjklsdkfölaskcöflasöfflpäasflpäöasfäösaflä

 

Biologisk mångfald och ekologiska nyckelarter

Livet på jorden har funnits i tre och en halv miljarder år. Under den tiden har det drabbats av flera massutdöenden orsakade av exempelvis vulkanutbrott och meteoritnedslag. Allt levande på jorden idag är ättlingar till de organismer som lyckades överleva de tidigare katastroferna.

Havsörnen – dyrkad i tusentals år

Havsörnen var länge borta från våra kuster, men idag ser läget lite ljusare ut för denna mäktiga fågel. Och att den genom historien har varit viktig för människan råder det inga tvivel om.

Senast uppdaterad: 2023-03-15 17:30