Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digital vernissage: Djur & odjur

Bild på broderier av djur

Torsdag 4 februari kl. 18.00–19.00 / Läs mer >

Har du också saknat att göra kreativa saker tillsammans under det gågna året? 
I den digitala vernissagen av projektet Djur & odjur får du möta människor som skapat och förenats genom ett kolletivt broderi. 

Under våren och sommaren 2020 fick varje deltagare en tygbit hemskickad till sig med uppmaningen att skapa på temat djur och odjur. Över 600 personer, utspridda över hela Sverige och i olika åldrar har tagit upp nålen och broderat. Bland broderierna hittar vi både verk av yrkesverksamma lika väl som av totala nybörjare. Virus och farligheter, men också kärlek och saknad nu är deltagarnas husdjur, skadedjur, utrotade djur, fantasidjur, virus och sorgfåglar samlade i samma verk som monterats ihop av volontärer under ledning av textilkonstnär Erik Torstensson.
 
Fler digitala event kopplat till utställningen Djur & odjur kommer hållas. Mer info kommer!
Håll utkik på museets Facebook-sida under Evangemang.
Djur & odjur kom till som ett samarbete mellan Västra Götalands hemslöjdskonsulenter och Svenska hemslöjdsföreningar. Utställningen är sedan hösten 2020 på turné men på grund av covid och att vi har behövt stänga museet tillfälligt visas den nu endast digitalt.
Senast uppdaterad: 2021-01-11 14:20