Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sportlov: Upptäck valar

Bild på hoppande knölval med datumruta för aktiviteten, måndag till fredag 10 till 14 februari

Måndag 10 februari - fredag 14 februari kl. 12.00-14.00 / Läs mer >

Visste du att blåvalens hjärta är lika stort som en liten bil? Eller att många valar kommunicerar med varandra genom att sjunga sånger? Hur har de här häftiga däggdjuren anpassat sig till ett liv i havet? Hur fort kan de simma och varför blåser några av dem ut vatten på toppen av huvudet? Vilka valar finns i Sverige?

Blåvalen är det största djuret som levt på jorden. Men det finns fler valar än blåvalar. Knölval, narval, sillval, grönlandsval…ja det finns hela 90 arter av valdjur. Vi tittar närmare på några dem i årets sportlovsaktivitet. Kom och känn på valens tänder, skallar och annat material. Museets pedagoger finns på plats och visar och bjuder på spännande valfakta i lovstationen Upptäck: Valar.

Tipspromenad

I anslutning till lovstationen finns en tipspromenad om valar. Var med och testa vad du kan eller lär dig något nytt. Tipspromenaden finns uppe vecka 7, 8 och 9. Priser lottas ut varje vecka.

Praktisk info

Ingen föranmälan. Drop in. Fri entré. 
Du hittar oss i valsalen.
Tillgänglighet: Ramp för rullstol/permobil finns, är dock något brant.

Dela eventet och bjud in vänner

Här hittar du aktiviteten som Facebookevent

Aktivitetens koppling till de Globala målen

Innehållet i den här programpunkten kopplar an till de Globala målen för hållbar utveckling: Mål 4 - God utbildning för alla, Mål 14 – Hav och marina resurser samt Mål 15 - Ekosystem och biologisk mångfald. Med de 17 målen som guide är det upp till alla, regeringar, företag, civilsamhället och allmänheten att arbeta tillsammans för att bygga en bättre värld för alla. Läs mer om de Globala målen och hur du kan vara med och bidra här

Senast uppdaterad: 2020-01-21 10:44