Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Filmvisning och samtal: Bad Taxidermy

Torsdag 5 oktober kl. 18.00-19.30

"När Julia en kväll oväntat blir kontaktad av Emma, sin sedan fyra år försvunna storasysters ex-flickvän, blir hon snabbt meddragen i ett omtumlande och svårbegripligt sökningsarbete där önsketänkandet trotsigt utmanar förnuftet."

 

Filmen Bad Taxidermy är regissörerna Alice Ryne och Maja Oldefors debutfilm. Ett konstnärligt utforskande av existens och sorgearbete i formatet novellfilm där en stark anknytning till zoologisk konservering är ett viktigt narrativt verktyg. Med scener som utspelar sig i Göteborgs naturhistoriska museums lokaler har den en förankring i idén om konserverade djur som en direkt metafor för en önskan om att återskapa liv, eller kanske snarare att övervinna döden - i vissa fall, ett fåfängt försök att överlista själva livets ändlighet. 

 

I samband med premiärvisningen på Bio Roy den 24 september bjuds nu allmänheten in till ytterligare en visning med efterföljande samtal, torsdagen den 05 oktober, där zoologisk konservering kommer undersökas djupare i samtal mellan regissörerna och Göteborgs naturhistoriska museums egen konservator Christel Johnsson. Filmens tematik och användningen av zoologisk konservering som metafor kommer att diskuteras, såväl som hantverket i sig. 

  

Visningen och samtalet är ett samarbete mellan konstnärerna och Göteborgs naturhistoriska museum. Eventet och den föregående visningen genomförs med kulturstöd från Göteborgs Stad. 

  

Praktisk information: 

Visningen är gratis och samtalet hålls på svenska. 

Filmen har svenskt tal med engelska undertexter. 

Speltid: 45 min 

Samtal: cirka 25 min 

Plats: Föreläsningssalen på plan 3.

Tillgänglighet: Hörslinga. Plats för rullstol.

Senast uppdaterad: 2023-08-11 09:50