Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FN på museet 29 september för att presentera ”The People’s Climate Vote”

FN-flagga

Torsdag 29 september kl. 18.00-19.30 / Läs mer >

Under ett av höstens mest spännande seminarier kommer FN till museet för att presentera ”The People’s Climate Vote”, världens hittills största opinionsundersökning som rör klimatet.  

”The People’s Climate Vote” har använt nya och okonventionella metoder för att samla in data, exempelvis genom mobilspelet Candycrush, och på så vis nått 1,2 miljoner svar i 50 länder. För en del länder är detta första gången de har tillgång till systematiskt insamlad information om den allmänna klimatopinionen.

Rapportens betydelse
I detta unika seminarium kommer FN tillsammans med forskare från Göteborg att presentera och dissekera statistiken från ”The People’s Climate Vote.” Vilken ny information har vi fått genom undersökningen? Är detta nya sätt att samla in information en bra väg framåt? Vad betyder den här rapporten för beslutsfattare på internationell nivå och vad betyder det för oss i Västra Götalandsregionen?  

Det bjuds på snacks och det kommer att finnas gott om tid för frågor från publiken.  

Seminariet är en del av den europeiska kampanjen ForskarFredag, Sveriges mest spridda vetenskapsfestival med aktiviteter över hela Sverige. ForskarFredag skapar mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet, visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara. 

Senast uppdaterad: 2022-07-01 13:43