Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Göteborgsutställningen 100 år - Staden, museerna, industriarvet

Svartvit bild på Götaplatsen från 20-talet

Torsdag 30 mars kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

I maj 1923 invigdes den storslagna Göteborgsutställningen till stadens 300-årsminne. Med sina många utställningspaviljonger om industri och hantverk och sina magnifika nyuppförda byggnader, trädgårdsanläggningar och parker som Konstmuseet, Naturhistoriska museet, Botaniska trädgården och Liseberg, skänkte evenemanget glans åt Göteborg. Göteborgsutställningen väckte ett intresse inte enbart för industri och industriell förnyelse utan också för historisk utveckling, genom att sätta kulturhistoria och industriarv i blixtbelysning. Under de sex månader som utställningen var öppen kom fyra miljoner besökare och många av de institutioner som startades då, finns kvar än idag.

 

Kom gärna tidigt! Kl. 17.00 bjuder Föreningen Industrihistoria i Väst på en jubileumsbakelse. 

Programpunkten arrangeras i samarbete med Föreningen Industrihistoria i Väst. 
Arkivfoto: Göteborgs Stadsmuseum

 

En del av jubileet

2023 är det 100 år sedan Göteborgs naturhistoriska museum öppnade dörrarna för besökare i den nya byggnaden i Slottsskogen. Det vill vi fira tillsammans med er under året. Välkommen att ta del av utställningar, jubileumsprogram, berättelser och mycket mer.

Senast uppdaterad: 2023-03-01 07:44