Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föredrag: Hållbar mat

Bild på livsmedelshylla

Torsdag 6 oktober 18.00-19.30

Om vi vill ha mat på bordet även i framtiden behöver vi ha en livsmedelskedja som är hållbar. Det innebär ett system där vi kan tillgodose behovet av mat hos världens befolkning, idag likväl som för framtida generationer. Succesivt med att intresset för en hållbar livsmedelskedja ökar, utvecklas också hållbarhetsbedömningar kopplade till livsmedelskedjan. Annie Svensson är agroekolog och Frida Edman är etolog och miljövetare. De jobbar på RISE med hållbarhetsbedömningar och med att stimulera en mer hållbar produktion och konsumtion av livsmedel. Under kvällen kommer de reda ut vilken mat som är hållbar och bland annat att besvara frågor som:  

  • Vad innebär ett hållbart matsystem? 
  • Vilka aspekter finns det att ta hänsyn till för att uppnå en hållbar livsmedelskedja?
  • Vad innebär egentligen djurvälfärd och djurhälsa?
  • Vad skall du som konsument tänka på när du handlar mat?

Föredraget är en del av miljövänliga veckan, som arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen. 

Senast uppdaterad: 2022-09-14 13:54