Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Liveframträdande: När man talar om trollen

Bildkollage på älg intill dimmig sjö

Torsdag 10 oktober kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

I alla tider har människan haft olika tankar och föreställningar om skogarnas djur. Dels har man tagit fasta på djurens beteenden, deras läten och fascinerats av deras blickar. Äldre tiders skog var ett gränsland som likt en slöja fungerade som en ingång in i det som var främmande, hotfullt och magiskt. I ett liveframträdande ges exempel på den folktro som fanns om olika djurarter. Det berättas om allt från de minsta djuren som insekter, gnagare, kräldjur och fåglar till större djur som klövdjur och skogarnas olika rovdjur. Även skogarnas övernaturliga väsen kommer att beskrivas under kvällens samtal.  

När man talar om trollenär Sveriges största podcast om folktro och traditioner och kommer nu för första gången till Göteborg! I varje avsnitt av podden diskuterar Lars Wahlström, från Oknytt, tillsammans med Tommy Kuusela, doktor i religionshistoria, på ett lättsamt om nordiska väsen, myter och sägner. Till sin hjälp har de Eva Boström som med sitt berättande och sin sagolika röst iscensätter gamla sägner och texter.

Praktisk information

Kostnad: Föredraget är gratis. Vill du sedan fortsätta utforska museet på egen hand tillkommer en entréavgift. Barn och unga under 20 går in gratis. Läs mer om entréavgifter här >>
Plats: Föreläsningssalen på plan 3.  
Tillgänglighet: Hörslinga och plats för rullstol finns.  
Övrigt: Ingen föranmälan. 

Framträdandet är en del av programverksamheten kopplad till utställningen Woodlands. Läs mer om Woodlands här >> 

Senast uppdaterad: 2024-07-01 14:47