Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen in i Malmska valen

Malmska valen
Fotograf: Ian Schemper

Söndag 4 december kl. 11.00–15.00

Hösten 1865 simmade en ung blåval för nära land utanför Göteborg och fastnade på ett skär. I dag är den känd som Malmska valen – världens enda monterade blåval, och en av museets stora stjärnor (drygt 16 meter lång).
Ibland öppnar vi valens gap för besökare. Söndag den 4 december händer det igen! Då kan du kliva in och kika på hur valen ser ut på insidan. 

Först till kvarn. 

Att kliva in i valen brukar vara populärt. Det kan därför bli lång kö. Besökare med funktionsvariation som gör det svårt att köa kan tillsammans med ledsagare gå före i kön. Kontakta personalen vid valen och visa ett intyg som beskriver att kösituationer är svåra. Intyget behöver vara utfärdat av till exempel vården, habiliteringen, skolan eller assistansbolag.

Barn får endast gå in i valen i sällskap av vuxen.

Det kan vara bra att veta att du behöver klättra upp och ner för ganska branta mobila trätrappor för att komma in i valen.

När du är klar rekommenderar vi ett besök i våra nya basutställningar (invigning lördag den 3 december).

Läs mer om den Malmska valen här.

Senast uppdaterad: 2022-11-21 08:43