Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vår relation till skogen - ett samtal med David Thurfjell och Petra Andersson

Granskog som bakgrund porträtt på David Thurfjell och Petra Andersson

Torsdag 19 september kl. 18.00-19.00 / Läs mer >

Vad tänker du på när du hör ordet skog? Många av oss tänker kanske på vidsträckta skogslandskap, kantareller och älgar. Sommarens löprundor på skogsstigar. Myggbett. Skogen har länge haft en stor betydelse för människan, men i och med samhällets urbanisering har vår relation till skogen förändrats. Har naturen en andlig eller existentiell betydelse för människor idag? Vad betyder det? Hur har relationen utvecklats? Hur kan den skapa engagemang kring de skogsfrågor som är viktiga idag?  

Tillsammans med David Thurfjell och Petra Andersson ger vi oss in i ett samtal och ett utforskande kring skogen och människan. 

David Thurfjell, professor i religionsvetenskap och författare, som alltid fascinerats av människans förmåga att besjäla världen. Petra Andersson. Forskare och lärare i praktisk filosofi, Göteborgs universitet, som drömmer om ett liv i, och tillsammans med, en större biologisk mångfald. 

Moderator: Renée Göthberg, program- och utställningsansvarig på Göteborgs naturhistoriska museum, som sedan barnsben drivits av att skapa aha-upplevelser för både sig själv och andra.  

Samtalet är en del av programverksamheten kopplad till utställningen Woodlands. Läs mer om Woodlands här >> 

Praktisk information:

Kostnad: Samtalet är gratis, men det kostar att gå in på museet. Fri entré för barn och unga under 20 år. Läs mer om entréavgifter här >> 
Plats: Biblioteket på plan 4. 
Tillgänglighet: Ljudsystem med mikrofon och högtalare finns. Trappsteg ner till lokalen, ramp kan läggas fram.  

Samtalet arrangeras i samarbete med Göteborgs biologiska förening.  

Senast uppdaterad: 2024-07-01 14:50