Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Workshop med Climate Fresk

En hand som ritar något som liknar en jordglob med en grön penna. I bakgrunden syns ett bord med papperslappar och runt bordet skymtar personer.

Torsdag 8 september kl. 16.30-19.30 

Passa på att lära dig mer om klimatförändringarna och hur allt i samhället hänger ihop!

Climate Fresk är en tre timmar lång workshop utformad för alla som vill eller behöver engagera sig i klimatförändringar och dess vetenskap. 

Under workshopen arbetar deltagarna i små grupper och går tillsammans igenom flera rundor och lär sig om klimatförändringarnas orsaker och konsekvenser. Climate Fresk är övertygade om att genom att lära sig grunderna i klimatvetenskapen får människor en större förståelse för situationen, för de strukturella förändringar som behöver göras och kan lättare agera för en mer hållbar framtid. 

Climate Fresk är en mycket interaktiv, engagerande och tankeväckande workshop som främjar samarbete och lagarbete. 

Syftet med workshopen är att deltagarna ska få med sig: 

  • Grundlig kunskap om klimatvetenskap
  • Medvetenhet om sammankopplingen av våra åtgärder
  • Uppskattning av klimatkrisen och hur vi känner kring den
  • Förbättrade kommunikationsförmåga, särskilt kring komplexa och känslomässiga ämnen
  • En kraftfull delad upplevelse med gruppen

Nybörjare kommer att lära sig nya saker om klimatet och deltagare med mer förkunskaper kommer att fördjupa och strukturera sina kunskaper.  

Att delta är gratis men anmälan är bindande. Anmälan görs via denna länk.

Climate Fresk är en fransk organisation med uppdraget att väcka uppmärksamhet kring och utbilda 1 miljon människor inom grunderna i klimatvetenskapen, genom en rolig och interaktiv workshop. I Sverige ordnar de denna workshop online och på plats hos företag, föreningar, på festivaler runt landet samt allmänna event i Göteborg och Stockholm. Har ni frågor om vårt arbete i Sverige, maila dem gärna via denna länk.  

Vad andra säger om workshopen: 

"Climate Fresk presenterar, på ett lekfullt sätt, de viktigaste begrepp och resultat från IPCC rapporter. Vidare är det ett mycket effektivt verktyg för att skapa momentum kring klimatfrågor inom ditt arbetslag, bekantskapskrets eller ideell förening." – Christophe Sturm, forskare i hydroklimatologi på SMHI 

 

Senast uppdaterad: 2022-07-06 10:59