Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Artifishal – filmvisning och samtal

Missa inte möjligheten att se en av de få svenska visningarna av Artifishal, dokumentärfilmen som berättar om baksidorna med produktionen av vår mest populära matfisk, den odlade laxen. Den 3 november på Naturhistoriska museet i Göteborg.

Artifishal är en film om människor, älvarna och kampen för de vilda fiskarternas och deras överlevnad. Filmen undersöker den vilda laxens väg mot utrotning och de hot som utgörs av alltmer utbredda fiskodlingar och fiskkläckerier såväl som dammbyggen och annan förstörelse av fiskens naturliga livsmiljöer.

Lax är den mest populära matfisken i Sverige och av den lax som säljs eller serveras på restaurang är den största andelen odlad. Nära 99 procent av den odlade laxen som säljs i Sverige kommer från Norge. Filmen djupdyker bokstavligt talat, med uppmärksammade metoder, i några av de norska laxodlingar som förser oss svenskar med lax till middag. Hur mår egentligen laxen i odlingarna och är den så hälsosam som den sägs vara?
Välkommen på filmvisning med efterföljande samtal tillsammans med insatta deltagare från forskarvärlden.

Senast uppdaterad: 2019-10-31 14:15