Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

GIBCA: Paolo Cirio – Art and Hacktivism

Grafisk bild med text och illustration

Lördag 16 november kl. 14.00-15.00

Konstnärssamtal
Göteborgs naturhistoriska museum
På engelska

Möt Paolo Cirio, konceptkonstnär, hacktivist och kulturkritiker, i en diskussion om den digitala erans sociala och politiska utmaningar och dess effekter på det mänskliga tillståndet. Cirios arbete följer en hackeretik, såsom idén om fri tillgång till information samt störandet ekonomiska, juridiska och politiska system. 2013 avslöjade Cirio över 200 000 företag registrerade på Caymanöarna genom att sälja deras identiteter i ett ironiskt försök att demokratisera skatteflykt. 2015 approprierade han fotografier av högt uppsatta amerikanska underrättelsetjänstemän från sociala medier och spred dem som stencilerade bilder uppsatta på väggar i det offentliga rummet. Cirios handlingar har varit föremål för medieuppmärksamhet världen över och hans verk är mycket uppskattade. I en alltmer digital och uppkopplad miljö undersöker och synliggör Cirio internets inverkan på människors integritet, demokrati, finanssektorn och immateriella rättigheter.

Programpunkten är en del av GIBCA 2019 - Part of the Labyrinth. Se hela GIBCA:s program och de senaste uppdateringar av det här

Senast uppdaterad: 2019-08-22 11:40