Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Den ätliga strandkanten - tång, maneter, sjöstjärnor och annat

Lördag 10 augusti kl. 14.00-16.30 (sluttiden är preliminär) / Läs mer >

Följ med på en upptäcktsfärd i den ätliga strandkanten med en marinbiolog och en tångexpert! Under Västerhavsveckan bjuder vi in till en liten exkursion där vi tillsammans letar ätliga saker i vattnet. Vissa av sakerna kommer vi att steka eller koka som smakprov. Du får lära dig vad som går att äta, och kanske är detta en del av framtidens mat? 

Guider: Kennet Lundin, marinbiolog och författare till boken Sjömat: den ätbara mångfalden i havet. Linnéa Sjögren, driver Catxalot som är ett företag som lär ut hur man plockar tång och lagar mat på den. Linnéa är författare till boken Plocka tång & strandväxter. 

Praktisk information

Kostnad: 200 kr/person. Barn under 12 år: 50 kr Betala med Swish på plats. 
OBS! Plats: utanför dykcentret Smögen Dyk. Parkering finns i vägkorsningen innan man kör upp till Dykcentrets område. 
Tillgänglighet: Vi kommer att gå över ett litet berg, så du behöver kunna gå i lite besvärlig terräng samt vara simkunnig om du vill bada. Det här eventet passar även för barn. 
Övrigt: Tag med badkläder och snorklingsutrustning om du vill vara med i vattnet. Vi kommer presentera det vi hittat när vi kommit upp ur vattnet. 

Programpunkten är en del av Västerhavsveckan 2024. Läs mer om Västerhavsveckan här >>

Senast uppdaterad: 2024-06-13 12:14