Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Västerhavsveckan: Kliv in i Malmska valen

Fredag 9 augusti kl. 13.00-16.00 / Läs mer >

Malmska valen strandade i Askimsviken 1865 och är världens enda monterade blåval. Vår gamla val har käkarna öppna under hela Västerhavsveckan, så att du kan kika in i valens buk.

På fredagen kan du även kliva in i dess inre.

Förgyll din fredag med ett besök i Göteborgs största kändis. Nu tar vi fram val-stegarna så att du kan klättra in i den mytomspunna Malmska valen. Välkommen!

Med tanke på valens höga ålder, öppnar vi den bara vid särskilda tillfällen såsom på valborgsmässoafton, under Västerhavsveckan och vid riksdagsval. 

Praktisk information 

Kostnad: Att gå in i valen är gratis, men det kostar att gå in på museet. Fri entré för barn och unga under 20 år. Läs mer om entréavgifter här >> 
Tillgänglighet: Observera att det kan vara lång kö till valen. Kön går delvis via trappor, men besökare med rullstol eller barnvagn kan prata med värdarna som då visar en annan väg. Barn bör ha vuxet sällskap med sig. Besökare med funktionsvariation som gör det svårt att köa har möjlighet att, tillsammans med ledsagare, gå före i kön. Prata med värdarna och visa ett intyg från till exempel habiliteringen. 
Övrigt: Ingen föranmälan.

Programpunkten är en del av Västerhavsveckan 2024. Läs mer om Västerhavsveckan här >>

Senast uppdaterad: 2024-06-13 12:14